Stua full av fimfolk

Idag er det ett år siden skoliosegruppa i samarbeid med Filmkonsulentene laget 5 informasjonsfilmer som skoliose og ungdom.
Vi tok en prat med Jakob Vårdal Skrøppa studerer selv medier og kommunikasjon, og åpnet gledelig opp døra for et filmteam i to hele dager. Målet var å informere flest mulig om skoliose og ungdom.

 

Det var mye utstyr som måtte opp i stua, for å si det sånn. Det var overraskende mange opptak som skulle til. Ofte tok de opp en scene både tre og fire ganger. De ville blant annet ha med mange ulike vinklinger, sier Jakob. Nå er han eneste gutt på skoliosetreffet for ungdom, men det tar han med godt humør. Siden det er mange flere jenter med skoliose enn gutter, så er han vant med å være i mindretall.

Har vært åpen

Det var ingen vanskelig avgjørelse for Jakob å si ja til å bli med på informasjonsfilmen om ungdom og skoliose, for han har hele tiden vært åpen om diagnosen både med familie, venner og klassekamerater. Han hadde nattkorsett i ett år før familien bestemte seg for operasjon. Den har gått bra, og Jakob føler at han nesten er mer aktiv nå enn før han ble operert.

Før hadde jeg mer smerter. Jeg er aktiv og henger med venner, spiller basketball og fotball og driver med styrketrening, sier Jakob. – Har du noen råd til andre som nettopp har fått en skoliosediagnose? – Ikke tenk så mye på det, det kommer til å gå bra – i alle fall gjør det det stort sett. Du får bra med informasjon i forkant av behandlingen, og folk tar godt vare på deg, smiler Jakob.

For å se filmen med Jakob og 4 andre filmer klikk her

For å lese om filmprosjektet klikk her

Etterlengtede midler til filmprosjekt

Skroll til toppen