Informasjonsfilmer om skoliose

Hva er skoliose.

Filmen belyser hva skoliose er, hvordan man oppdager skoliose, ytre tegn på skoliose hvorfor noen får skoliose og kort om typer av behandling. I filmen møter du ortoped Jon Dahl som har jobbet mange år med skoliosepasienter på Rikshospitalet.

Skoliose og behandling.

Filmen tar for seg veien fra skoliosen oppdages, via røntgen til man får time enten på Rikshospitalet i Oslo, St. Olavs sykehus i Trondheim eller Haukeland sykehus i Bergen for vurdering av behandling. Avhengig av størrelsen på skoliosekurven gis det tilbud om observasjon, kortsettbehandling eller operasjon. I filmen forteller ortopediingeniør Helen Abendstein Kjellmo hvordan korsettbehandling fungerer, hvordan korsettet ser ut, typer av korsett og hvordan det virker på kroppen. Ortoped Jon Dahl forteller hva som skjer under en operasjon, hvor ryggen avstives.

Å leve med skoliose.

Vi møter Synne som er under behandling med døgnkorsett, Jakob som er skolioseoperert, og Helene som er skolioseoperert. De forteller åpent om hvordan de har det og deres erfaring med de ulike behandlingstypene.

Foreldre til skolioseungdom.

Vi møter Kari, Stine Marie, Jan Bjarte og Lene som forteller om hvordan det er å være pårørende til ungdom med skoliose. De forteller om sine tanker og følelser rundt hvordan de så for seg at korsettbehandling og operasjon skulle bli, hvordan det faktisk ble og hvilke utfordringer de har stått i som pårørende.

Fysisk aktivitet og skoliose.

Vi møter ungdommer og fagfolk som forteller om viktigheten av å være fysisk aktiv også når du har skoliose. Anniken forteller om sin erfaring med dans og styrketrening. Du kan drive med all slags aktivitet selv om du har skoliose og du trenger ikke å ta noen ekstra hensyn til ryggen med mindre du nylig er operert.

Facebook
Twitter
Email
Skroll til toppen