Pressemelding statsbudsjett 2021

I statsbudsjettet for 2021 understreker regjeringen nødvendigheten av å prioritere muskel- og skjeletthelse i folkehelsearbeidet. Med en årlig samfunnskostnad på 255 milliarder kroner betyr det at rygg-, nakke- og andre muskel- og skjelett lidelser er et av våre største folkehelseproblem. Derfor er Ryggforeningen i Norge skuffet over at det i statsbudsjettforslaget ikke finnes
en eneste bevilgning som peker i retning av en økt satsing for å løse problemet. Tvert om kuttes det på enkelte poster som kan slå negativt ut for det frivillige arbeidet som pasientorganisasjoner innenfor dette helseområdet driver.