GUIDA TUR PÅ HOVEDØYA I OSLO

RiOA arrangerer guida tur på Hovedøya lørdag 31. august 2019 for alle medlemmer av Ryggforeningen som bor i Oslo eller Akershus.

Vi tar turen forbi klosterruiene, badestranda, en sving opp til sletta, derfra til Lille vestre krutthus og til slutt tilbake til Klosterkroa. Bli med og hør om munkene i middelalderen, badegjester, båtfolk og andre beboere, kongene og krigene, steinbrudd og planteliv.

Hovedøya blir oppgradert denne sommeren og det pågår anleggsarbeider på deler av øya. Vi holder oss til de områdene som er tilgjengelige for besøkende og kan love en forholdsvis kort og grei tur. Pause er lagt inn i programmet, så ta gjerne med matpakke og drikke.

Påmelding er ikke absolutt nødvendig, men ønsket. På den måten vet vi sånn ca hvor mange som kommer og kan passe på at alle blir med. Selve turen er gratis, men reise til og fra betales av den enkelte.

Vanlig Ruterbillett for sone 1 gjelder, dvs at den koster kr 36,- (18,- for honnør) pr billett, som varer en time. Kommer du utenbys fra må du betale for flere soner ved innreise, men denne billetten gjelder også på båten ut til Hovedøya. Det lønner seg å laste ned Ruter-appen på mobil.

Båten går fra Rådhusbrygga klokka 11.45. Siden været blir helt strålende er det mange som vil ut til Hovedøya denne lørdagen og køen på kaia kan bli lang.

Derfor MØT OPP I GOD TID, SEINEST 11.30!

VELKOMMEN

Ryggforeningen Oslo og Akershus (RiOA)

#ryggforeningen #ryggforeningeninorge #rioa